Язовирите в Смолянско преливат, обстановката в областта е усложнена

07:40, 25 яну 19 25 1634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Язовирите „Златоград“ и „Пловдивци“ преливат, но няма опасност за населението в района на водоемите. Въведено е 24-часово наблюдение на всички водосбори и речни корита в областта. Това съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов, предаде "Дарик".

От рано сутринта отново вали сняг в по-голямата част на областта, с изключение на Източната – Мадан и Златоград, където вали дъжд.

Има въведени ограничения за проходите „Превала“ и „Рожен“, като е забранено движението на моторни превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. През „Превала“ всички автомобили трябва да бъдат с вериги.

Днес от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) изпращат и допълнителна техника в региона за разчистване на проходите, заради очакванията за влошаване на обстановката. Пренасочват се предимно машини от съседни области, които да са в готовност да се включат в разчистването. Военнослужещи от Сухопътните войски оказват помощ със специализирана техника заради усложнената обстановка.

Нощта в региона е преминала спокойно, без валежи, което е спомогнало да спаднат нивата на речните корита. „Имаме готовност да реагираме при всякаква ситуация, на този етап нямаме никакви притеснения“, коментира още Славов.

В областта няма затворени пътища и населени места без ток и вода.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама