Меси и Марадона поискаха търсенето на Емилиано Сала да продължи

14:21, 26 яну 19 / Свят 25 1765 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лионел Меси, Диего Марадона и президентът на Аржентина Маурисио Макри призоваха за продължаване на търсенето на изчезналия самолет, на борда на който беше аржентинският Емилиано Сала.

Самолетът със Сала и пилотът излетя на 21 януари от Нант, а аржентинецът трябваше да се присъедини към английския „Кардиф“, но по време на полета изчезва от радарите за контрол на въздушното движение в района на Нормандските острови. Във вторник вечерта полицията в Гернси съобщи, че в района на предполагаемата катастрофа са намерени предмети с неопределен произход, плаващи по водата. В четвъртък властите на Нормандските острови спряха операцията за търсене на самолета.

"Докато има възможности и надежда, ние ви молим да продължите търсенето. Всичките ми мисли са за това, заедно със семейството и приятелите на Емилиано", пише Меси.

По-рано капитанът на пристанищата на остров Гернси каза, че съвместните усилия на властите на Нормандските острови, Великобритания и Франция за търсене на изчезналия самолет, позволяват внимателно да се проучи площта от 1700 квадратни метра. Данните от мобилните телефони и сателитните изображения също бяха проучени, но тези действия не доведоха до никакви практически резултати.

Той добави, че въпреки прекратяването на операцията за търсене, този инцидент остава незавършен. Следователно властите в Гернси ще продължат да настояват за работата на всички кораби и летателни превозни средства, които ще бъдат в района на инцидента, за да докладват за откриването на най-малката следа на изчезналия самолет.

28-годишният аржентинец Емилиано Сала трябваше да проведе първа тренировка с "Кардиф" във вторник. Самолетът, с който той пътуваше за Великобритания, обаче така и не кацна. В следващите дни се появи и запис от последното съобщение на футболиста към приятелите му. В него той изразява притеснения за състоянието на машината, с която лети.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама