Потърпевш от полицаите от 4-то РПУ: Плащал съм общо три пъти, като дадената сума е 1 800 лева

13:01, 27 яну 19 25 1602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният съд остави в ареста обвинените от 4-то РПУ полицаи. Те са обвинени в престъпна схема за инзудване и рекет – десетки търговци и бизнесмени в столичния квартал „Лозенец“ са плащали, за да не бъдат проверявани или да бъдат предупреждавани за проверки.

Единият от задържаните в сряда е пуснат под гаранция от 12 000 лева, защото имал сърдечни проблеми. Друг от задържаните пък е станал свидетел срещу колегите си.

Потърпевш разказа пред bTV, че станал мишена на корупмираните полицаи преди три месеца. „Всичко започна с непрекъснати проверки“, обясни Христо Павлов, управител на заведение.

„Всеки път, когато идваха, искаха по нещо и накрая ни казаха, че трябва да се разберем и всеки месец да си отчитаме такса. Първият път искаха около 1200 лева, накрая се разбрахме на около 600 лева. Плащал съм общо три пъти, като дадената сума е 1800 лева. Лично не съм предавал парите, а мой колеги, но веднага след първото даване на пари се обърнахме към полицията. Бяхме пристиснати и нямаше как по-рано да подадем сигнал.”, обясни още Павлов.

Заведението се намира на улица „Нишава“ в столицата. Общо три пъти са предавани суми в размер на 600 лева – общо 1 800 лева, като два пъти срещата е била пред кафенето и веджън пред 4-то РПУ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама