Протестиращи граждани на Видин замеряха с домати и яйца жилището на кмета

15:10, 27 яну 19 25 2041 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Видинчани отново излязоха на протест с искане за ускорено изграждане на магистрала от Видин до София. Демонстрацията затвори за движение част от улиците на града. Протестиращите оставиха автомобилите си до паметника на „Христо Ботев“ във Видин и се събраха пред жилището на кмета на града Огнян Ценков, когото огранизаторите на протеста – гражданско обединение „Единни за промяна“ обвиняват за забавените процедури по изработване на Общия устройствен план на града. Сградата, в която живее Ценков бе замеряна с домати и яйца от недоволстващите, предаде NOVA.

Организаторите обявиха протеста отново до главен път Е-79, но кметът не разреши това място, за да не бъде блокиран пътят. Именно след това организаторите решиха хората да протестират пред дома на кмета Ценков.

"Писна ни да търпим да ни размотават и искаме наказани за некадърността си, бездействието и несвършената работа", каза на протеста Илияна Илиева, жител на Видин. "Целта на забавеното изграждане на магистралата от Видин до София е ние да забравим, че съществува такъв проблем, да забравим исканията си и за изграждане на тунел под "Петрохан", каза Ненчо Нешев, представител на граждански движени от Видин, предаде БТА.

Кметът Огнян Ценков отрече вината си и стои зад думите си, че не може да бъде упрекван. "Нито аз, нито община Видин не може да бъде обвинявана в някакви действия, с които е възпрепятствано или забавено изграждането на магистралния път Видин - Ботевград“.

Припомняме, че през февруари 2018-а година гражданите на Видин отново протестираха. Исканията им бяха идентични - да има решение на Министерски съвет и спешни действия за изграждане на магистрален път Видин-София и тунел под прохода "Петрохан".


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама