Задържаните за убийството на възрастен мъж в Белослав остават в ареста

16:22, 27 яну 19 25 1658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 20-годишния Диян Валентинов и 23-годишния Митко Иванов, обвинени в грабеж, придружен с убийство на 80-годишен мъж от Белослав. Служебните защитници и на двамата поискаха домашен арест за клиентите си, но съдът прецени, че престъплението, за което се разследват е тежко и минималното предвидено наказание е 15 години затвор.

И двамата младежи са неосъждани, но Валентинов има наложено административно наказание глоба за притежание на наркотици.

Припомняме, че на 24 януари (четвъртъл) в Белослав възрастен мъж бе открит мъртъв от брат си, който живее в съседство. От дома на 80-годишния самотно живеещ пенсионер липсвали пари. Назначена бе съдебно-медицинска експертиза, която да установи начина, по който е била умъртвена жертвата. Установено е, че възрастният мъж е бил убит по особено жесток начин – явно е бил измъчван, за да каже на нападателите къде са парите му.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Варненският окръжен съд прие, че съществува обосновано подозрение, двете лица да са съпричастни към деянието, в което са обвинени. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете за реална опасността лицата да се укрият или да извършат друго деяние и им определи най- тежката мярка за неотклонение.  „задържане под стража“.

Открадната сума е около 8000 лева, като парите биват изхарчени преди двамата да бъдат задържани в казино.

Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд – Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама