Повече от 10 хиляди души взеха участие в демонстрацията на "червените шалчета" в Париж

21:23, 27 яну 19 / Свят 25 1259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Демонстрацията на ново обществено движение „червени шалчета” събра над 10 хиляди души под лозунга „Стоп на насилието”.

Не е имало такава голяма демонстрация в подкрепа на властите във Франция от 1968-а година, когато десетки демонстрации в подкрепа на президента Шарл дьо Гол се състояха на Шанз-Елизе, чиято власт беше силно разтърсена след студентски недоволства в страната. Сега повече от 27 хиляди французи са заявили подкрепата си за новото движение в полза на стабилността в страната и обществото чрез Facebook.

За разлика от протестите на „жълтите жилетки“, в които участват предимно млади хора, „червените шалчета“ бяха представни от хора на и над средната възраст. По време на демонстрацията те многократно изпяха националния химн и скандираха: „Нуждаем се от демокрация, не от революция!“

Движението на "червените шалчета" заявява, че днешната проява не е нито демонстрация срещу "жълтите жилетки", нито подкрепа за президента Еманюел Макрон, а нещо по-мащабно - акция в защита "на Републиката".
"Страната се нуждае от мир. Време е да се сложи край на проявите на насилие по време на демонстрациите на „жълтите жилетки“, които сме принудени да гледаме всяка събота", заяви един от огранизаторите на деянието в „Защита на Републиката“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама