МВР: Нямаме информация за отвличане на Стайко Стайков

17:03, 28 яну 19 25 2282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трудно обясним сюжет с много въпросителни представиха от полицията и спецпрокуратурата броени часове, след като издирваният от месеци с „Интерпол” син на алкохолния бос Миню Стайков се оказа в „Пирогов”. Твърденията на Стайко Стайков са, че е бил отвлечен малко след като разбрал, че властите го търсят, като обаче даже собственият му адвокат не потвърждава за подобно посегателство.

Пред журналисти главният секретар на МВР Ивайло Иванов разказа, че тази сутрин спешната помощ е получила сигнал за лице, което се нуждае от медицинска намеса. Пристигналият на място екип преценил, че младият мъж (Стайко Стайков) трябва да бъде откаран в болница заради рана на главата, охлузвания и синини.

По време на първоначалните прегледи той разказал, че е бил отвлечен, като няма спомен за колко време е бил в плен. Едва към този момент полицията била уведомена за случая.

В хода на последвалите беседи станало ясно, че снощи между 20 ч. и 21 ч. такси е откарало Стайков до адреса, от който негов приятел тази сутрин е подал сигнала до „Спешна помощ”. През нощта мъжът е бил прегледан от друг лекар на място.

Иванов обясни, че вече е ясно както кои са медикът, таксиметровият шофьор и адреса, от който Стайко Стайков е бил взет вчера. „Едно място в София”, посочи единствено главният секретар на МВР, предаде bTV.

„Нямаме информация за извършено отвличане – не казвам, че не е станало, но от проведените беседи нямаме такива данни”, заяви Иванов, като посочи, че по случая е търсена информация както от близки, така и от партньорски служби.

Още по-странен обрат сюжетът придоби заради информация, дошла минути преди сигнала до „Спешна помощ” тази сутрин: „Днес сутринта в 9 ч. в Специализираната прокуратура е входирана писмена молба, подписана от лицето и от адвоката му – разбрал е, че е издирван и е готов да сътрудничи на разследването”, посочи прокурор Ангел Кънев.

По думите му отново тази сутрин е провел разговор с адвоката на Стайков, който не споменал нищо за отвличане и обяснил, че с клиента си ще се явят в следствието.

Назначена е експертиза за здравословното състояние на Стайко Стайков, като в зависимост от резултата и прокуратурата може да поиска и постоянен арест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама