Трети ден: 40 деца блокирани в хижа без ток над Чепеларе

19:55, 28 яну 19 25 1619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трето денонощие 40 деца са настанени в хижа без ток в Родопите. Мястото на аварията е труднодостъпно и за екипите на енергодружеството, съобщи Нова телевизия.

До хижата „Скалните мостове" над Чепеларе се стига само с високопроходим автомобил. Момичетата и момчетата са от два спортни клуба в Пловдив се качили в планината преди пет дни на зимен лагер. От петък вечерта хижарят е подал над 20 сигнала до енергото.

С помощта на агрегат, стаите в хижата се отоплявали, но в понеделник и агрегатът спрял да работи. Резервно гориво няма, а храната в хижата ще стигне за седмица.

Децата са спокойни, макар че връзката с родителите им е трудна. Няма ток за зареждане на телефоните, в част от района няма и обхват.

От енергодружеството обясниха, че от два дни техниците се опитват да отстранят аварията.

„Имаше прекъсната фаза и дърво, паднало върху далекопровода. Сега ще слезем и ще направим проба и се надяваме всичко да бъде нормално”, каза електротехникът Иван Недков.

Трето денонощие десетки села в района на Смолян, Девин и Доспат са без електричество. Въпреки това, Община Смолян отмени бедственото положение. А на прохода „Превала” военнослужещи с тежка техника се опитват да пробият преспите, за да бъде пуснато движението.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама