Столична община купува 13 нови трамвая

14:10, 29 яну 19 25 1149 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столична община купува 13 нови трамвая, които ще се движат по линия №5 и които ще бъдат пуснати още до края на тази година. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook

Новите трамваи са климатизирани, нископодови, с рампа за детски колички и за хора с увреждания и със звукова сигнализация за незрящи хора. "Очакваме трамваите да пристигнат в София до края на октомври 2019 г. и до края на годината ще бъдат пуснати в редовна експлоатация", съобщава Фандъкова.

Договорът за доставката беше подписан днес от общинското дружество „Столичен електротранспорт” и полската компания PESA. Стойността му е 44,7 млн. лв., цената на един трамвай е 3,3 млн. лв., като е предвидена и доставката на резервни части, оборудване и обучение на персонала.

В последните няколко години Столична община закупи 25 нови трамвая, които се движат по линии №7, №1. Закупени бяха и 58 модернизирани трамвая от Чехия и Швейцария.

13-те нови трамвая са част от проекта „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II“, който се осъществява с финансова подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама