Отвориха за движение прохода Превала, село Мугла продължава да е без ток

09:20, 30 яну 19 25 1566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проходът Превала е отворен за движение, съобщиха от областната управа на Смолян.

Зам.-областният управител на Смолянска област Адриян Петров съобщи, че от снощи до момента на мястото има нови 20 см снежна покривка. Петров изтъкна, че през последните 18 часа се е работило много активно с фадроми и друга тежка техника, за да бъде разчистен проходът от преспите и навяванията, предаде bTV.

Пътят към Обсерваторията в Рожен ще бъде почистен днес за движение с високопроходима техника, увери още Петров. Там се работи с роторна машина, пробит е пътят между Момчиловци и Лъки.

Зам.-областният управител посочи, че към момента няма опасност от преливане на язовири. Няма и нови свлачища. Снеготопенето обаче е факт и се отчита повишаване на нивата някои реки – Арда, Черна, реката в Златоград. Всички тези водоеми са под наблюдение. „Следим какво се случва и ако е необходимо, ще бъдат взети спешни мерки”, подчерта Петров.

В село Мугла, където шести ден няма електричество, продължават усилията по възстановяване на електрозахранването. По думите на Адриян Петров разчистването на пътя също е проблем, тъй като се намира високо горе в планината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама