Елена Йончева обвини в корупция Боил Банов

10:30, 30 яну 19 / Политика 25 2103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП дава министъра на културата на прокуратурата и ОЛАФ, иска и оставката му. Става дума за корупция в строителството и злоупотреба с държавни средства от Боил Банов в качеството му на зам.министър на културата през 2016 г., обяви соцдепутатката Елена Йончева.

Йончева представи звукозапис от разговори на Банов, по нейни думи, в които той съдейства за опрощаването на поне 700 000 лева неустойка на фирмата-строител на втори и трети етап на античния културен комплекс "Сердика" - Ларгото, тъй като се е забавила със строежа. Запис беше пуснат пред медиите по време на пресконференция в централата на БСП.

Банов дава указания на своя кабинет как да бъдат подправени документи, за да не си прибере държавата 700 000 лева, разговаря с независим одитор, а с ръководителя на фирмата договарят как да синхронизират документите, за да не плати фирмата неустойката от 700 000 на държавата, която дължи за закъснението, разказа Йончева. Записът е направен от служител на Министерство на културата, който е присъствал на разговора.

Направен е защото служителите са били вкарани в незаконна схема и като застраховка, обясни Йончева. Ще бъдат пуснати сигнали до прокуратурата и ОЛАФ, защото става въпрос за европейски средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама