Защо успяват милионерите?

16:00, 03 фев 19 / Любопитно 25 1410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Милионерите в САЩ имат общи черти, смята Крис Хоган, който изучава живота на над 10 000 милионера в страната, пише Nationalgeographic.

Те поемат отговорност, усъвършенстват се, преследват целите си и работят усилено, за да създадат богатството си. Последователността във всяка от тези области, пише Хоган, е решаваща.

Милионерите по принцип контролират решенията свързани с парите: „Знаят, че успехът е в техни ръце“, обобщава Хоган.

Повечето милионери в проучването се считат за оптимисти и склонни да експериментират. Над 90% признават, когато се сгрешили и използват обратната връзка от околните. Хоган установява, че много милионери живеят с по-малко отколкото печелят и упражняват дисциплина, когато иде реч за бюджет. „Милионерите не случайно живеят с по-малко отколкото изкарват“, пише Хоган. „Правят го нарочно“.

Милионерите преследват целите си

„Те мислят занапред и отказват да бъдат отнесени от течението на ежедневието“, пише Хоган. Той установява, че 92% от участниците в прочването му разработват дългосрочен план за парите си, и 97% почти винаги постигат целите, които са си поставили. 93% казват, че са забогатели заради усилена работа, а не заради висока заплата.

„Милионерите постоянно работят за своето самоусъвършенстване“, пише той. „ Не се задоволяват с това, което имат и с това което са днес; те работят върху образованието си и уменията да изградят повече за утрешния ден.“

Милионерите знаят, че трупането на богатство изисква постоянство. Постоянството, пише Хоган, е ключът към успеха.

„Може да поемате отговорност, да сте устремени, да си поставяте цели и да работите усилено“, пише той. „Но ако не го правите редовно няма да постигнете резултатите, които искате.“

Той добавя: „Милионерите знаят от опит, че изграждането на богатство е дългосрочно и изисква време“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама