Столичният общински съвет решава цената на парното и бюджета на София за 2019-а

08:10, 31 яну 19 25 1205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Колко пари ще харчи София през 2019 г. трябва да реши Столичният общински съвет в четвъртък. Планираният бюджет е 1,7 млрд. лева.

Приоритетите за тази година са ремонти, образование и чист въздух. За образователна инфраструктура ще бъдат отпуснати над 40 млн. лв. Повече от 51 млн. ще отидат за основна рехабилитация на улици и мостови съоръжения. Ще се купуват и 10 нови метровлака за 22 млн. лв.

Общинският съвет трябва и да одобри бизнес плана на столичната Топлофикация. Според разчетите на дружеството цената на парното в столицата трябва да се вдигне от сегашните 92,80 лв. на 93,65 лв. за мегават час от 1 юли. Това ще стане обаче ако и Комисията за енергийно и водно регулиране одобри записаното в бизнес плана искане.

Бизнес планът на столичната топлофикация за 2019 година предвижда инвестиции от 106,4 млн. лева, както и увеличение на цената на топлинната енергия от 1 юли. Разчетите на дружеството за приходи от продажба за второто полугодие на тази година са на база на 85 стотинки по-скъпо парно на мегават час. Планът вече беше одобрен от ресорните комисии в общината, а днес се очаква той да бъде подкрепен и в Общинския съвет. Все пак крайната дума за увеличението ще има Комисията за енергийно и водно регулиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама