Приеха окончателно промените в Закона за горивата

14:43, 31 яну 19 / Политика 25 1526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът прие окончателно промените в спорния Закон за горивата. Въпреки, че той вече действа, депутатите отложиха с 6 месеца влизането в сила на Наредбата за прилагането на закона.

Парламентът задължи шофьорите на моторни превозни средства и самоходни машини да зареждат с гориво само от бензиностанции, които са регистрирани по Закона за горивата.

От ДПС критикуваха начина, по който се правят промените в Закона за горивата и иронизираха усилията на ГЕРБ да прокарат измененията. "Наредбата кога ще влезе в сила, кога няма да влезе, вече мача е свирен. Законът е в действие. Министерският съвет е проспал през цялото време, че група народни представители са се борили със сивия сектор, а те са мълчали“, каза Рамадан Аталай.

Всички легални търговски обекти, които продават горива, ще се вписват безплатно в специален регистър, това приеха депутатите.

Депутатът от "Обединените патриоти" Емил Димитров поясни за кои обекти ще важи безплатната регистрация: "В малките населени места има обекти, за които тези 20 000 бяха много. В момента няма никаква административна или финансова тежест. Регистрацията ще бъде безплатна. 400 000 обекта са регистрирани. Благодарение на това, че ние конкретизирахме кои са земеделски, с всичките изисквания, те се обособиха като обекти. Конкретизирахме и кои да са обектите, така наречените ведомствени, вътрешни обекти. Това са строители, миньори, преработватели на отпадъци, транспортни фирми, концесионерски обекти. Всички легални обекти, които търгуват с горива в България, ще бъдат вписвани безплатно, без банкова гаранция. Тя беше 200 000, падна на 20 000, сега е нула. Всички могат да се регистрират в момента, в който поискат. Проблем остава за едни обекти, които не са нито земеделски, защото е ясно кои са земеделски, нито са вътрешни, а до този момент не са решили да се регистрират. Те ще имат проблем, защото може би никога през живота си не са били регистрирани и сега има дълга процедура".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама