Боил Банов: Записът е манипулиран, за да мога да бъда рекетиран

09:50, 01 фев 19 / Политика 25 1448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на културата Боил Банов потвърди, че гласът от записа, изнесен от БСП по скандала „Ало, Банов съм”, е неговият, но той е манипулиран. „Правени са многократно записи – той е подправен, нагласен, рязан, съчетаван с други разговори, за да се получи нещо, с което мога да бъда рекетиран. Категорично твърдя, че е манипулиран и че съм вкаран в капан”, каза Банов пред bTV.

Боил Банов заяви, че не е бил рекетиран лично и затова не е сигнализирал прокуратурата, защото не е имал доказателства. „Когато работеше с мен, той не се държеше адекватно, но не е заплашвал. Заплахите започнаха, след като беше уволнен през хора, директни заплахи - „Ще те размаже, той те е записвал”. Преди да бъде уволнен не ме е заплашвал, просто се е държал нагло и непочтително”, посочи министърът на културата.

Банов каза още, че единствено е защитавал държавния интерес, не само в този проект, а в цялата си работа във ведомството. Той допълни, че е гледал интервюто на Елена Йончева със защитения свидетел и посочи, че той е Ангел Ангелов – същият човек, който го рекетира от години.

„Те достигнаха в манипулацията си отвратително ниво. Целта е в обществото да се насади идеята че, има един сериозен служител и още един, който ще бъде свидетел. Това е отвратителна и гнусна манипулация. Защитеният свидетел е този мръсник, няма защитен свидетел. Това е лицето Ангел Ангелов. Елена Йончева го знае и заблуждава цялото общество и органите на реда”, каза Банов.

Министърът на културата коментира, че консорциумът, който е правил проекта на „Ларгото”, е избран по времето, когато премиер беше Пламен Орешарски. По думите му, той е тръгнал със забавяне, но е станал качествен. Банов обаче не пожела да коментира откритите пропуски след одобряването на обекта от Министерството на културата.

Банов посочи, че забавянето на исковата молба с 10 месеца е в законовоустановения срок. „Не съм се занимавал пряко със строежа на „Ларгото”, тъй като не разбирам от това. Моите ангажименти бяха по посока на това, дали има наситеност на работници и дали са свършили конкретната работа”, заяви още министърът на културата.

„С манипулиране на хора, с откровена лъжа – бандитът си е бандит. Проблемът е, че хора на нивото на Йончева, уважавани хора – реализират манипулация. Когато живееш в страх, не можеш да работиш. Аз не живея страх. Това, че някакъв келеш седи и твърди през някакви хора, които идват при мен и казват „Аз ще те съсипя, аз имам твои записи”, ами – виж ми я! Ако беше дошъл да ме заплаши лично, съм бях длъжен да подам сигнал до органите”, коментира Министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама