Пет бюти ползи от чесъна

15:00, 03 фев 19 25 1839 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чесънът има натрапчив аромат и вкус. Освен това е сред най-силните натурални имуностимуланти, но силата му не спира дотук, пише tialoto.

Малко известо е, че той е отличен бюти еликсир. Не сте го ползвали за разкрасяване досега? Вижте как може да ви помогне:

Помага да се отървете от акнето

Достатъчно е да намачкате няколко скилидки и да втриете пуснатия сок в проблемното място. Задръжте за 5 минути и измийте. Ще забележите, че зачервяването и възпалението бързо ще преминат.

Свива порите

Смачкайте една скилидка чесън с половин домат. Нанесете сместа върху лицето и задръжте 10 минути. След това отмийте. Лицето ви изглежда по-гладко и порите видимо стеснени.

Намалява стриите

Смесете сок от чесън със зехтин. Масажирайте мястото, белязано със стрии. Повтаряйте това всеки ден поне седмица и ще забележите, че стриите ви видимо избледняват.

Намалява зачервявания по кожата

Някои хора хронично получават зачервявания под формата на точки около коленете, лактите и скалпа, които на всичкото отгоре ги сърбят. Можете да туширате възпалението като ползвате сок от чесън (чесънът има противовъзпалителни свойства).

Забавя стареенето

Може да ви звучи малко фантастично, но чесънът наистина намалява бръчките, ако го консумирате с мед и лимон на гладно сутрин. Една накълцана на ситно скилидка с малко мед и лимонов сок за добро утро ще ви помогне да останете „вечно млади“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама