Отчитат засилен интерес за детегледачи в Монтанско

17:30, 01 фев 19 25 1353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голям интерес има към проекта “Родители в заетост” в област Монтана. До края на месеца се приемат документи по програмата.

За трети пореден път се отваря тази програма, чието финансиране е от Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”. Целта ѝ е да подпомага родителите за по-доброто съвместяване на професионалния с личен живот, съобщи Даниела Накова, директор на Регионалната служба по заетостта в Монтана. Същевременно се предоставя възможност за заетост на безработни хора за полагане на грижи да отглеждане на деца. 

Няколко са изисквания за кандидатстване по програмата за детегледачи.

"От 0 до 5-годишна възраст е точно както е било при първия и втория прием, които са незаписани в детска ясла или градина и имат осигурено работно място по трудово или служебно правоотношение, или са самонаети, или самоосигуряващи се лица, но към момента на подаване на заявлението все още не работят, тоест те могат да бъдат в майчинство, независимо че имат трудов договор или служебно правоотношение, но не трябва да работят", посочи Даниела Накова пред БНР.

Могат да кандидатстват и многодетни родители на деца от 0 до 12-годишна възраст, които са се върнали на работа и децата посещават детски градини и училища.

"Като за целите на тази процедура многодетни родители са тези, които имат три или повече деца на възраст до 12 години."

Безработни, регистрирани в бюрата по труда, които са родители на деца от 0 до 5 години, които не посещават ясла или градина, също могат да се възползват от програмата.

При последния прием са подписани 114 договора по програмата “Родители в заетост”, допълни Даниела Накова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама