Разследват родителска небрежност по случая с починалото дете във Варна

11:45, 04 фев 19 25 2178 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Районната прокуратура във Варна съобщиха, че по случая с инцидента с двегодишното момченце, което почина след падане от третия етаж в родилното отделение на болницата "Света Анна", е образувано досъдебно производство по член 182, алинея 1-ва от Наказателния кодекс. Става дума за това, че родителят е оставил малолетното си дете без надзор и с опасност за физическото му развитие, съобщава БНР. 

Детето е било на свиждане с двама възрастни, единият от които е майка му, но въпреки това се е провряло през парапета и е паднало от голяма височина. 

Реакцията на лекарите е била светкавична. Извършена е била спешна операция, но въпреки това детето почина тази сутрин. Изследват се всички възможни версии за установяване причините за инцидента.

„Майката казва, че през цялото време е наблюдавала детето. Дори имало момент, в който го е държала пред себе си. Но случаят остава за изясняване в досъдебното производство”, заяви Вяра Алексиева, говорител на Районна прокуратура – Варна.

Майката на момчето била изоставена от бащата и се грижела сама за детето. Прокуратурата ще разследва дали са положени всички необходими грижи.

.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама