Морков-супергерой ще учи децата в София да намаляват хранителните отпадъци

17:40, 04 фев 19 / Общество 25 229 Topnovini
1

Морков-супергерой ще учи децата в София защо е важно хранителните отпадъци да бъдат намалени.

От понеделник 4 февруари 2019 г. Столична община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци, която ще се реализира пилотно в 30 общински детски градини.

Целта е, чрез нея да се повиши вниманието на децата от детските градини върху факта, че храната е ценен ресурс, към който трябва да се отнасяме отговорно – както при пазаруване и консумация, така и при евентуално изхвърляне на хранителни отпадъци.

За максимална достъпност на посланията до малчуганите лице на кампанията е супергероят – морковът Мори, който лично ще се срещне и поговори с тях.

В рамките на инициативата, за 4 месеца – от февруари до май месец 2019 г., суперморковът Мори ще посети 30 столични общински детски градини и ще се срещне с над 1000 деца.

През лятото на 2018 г. Столична община проведе онлайн конкурс за детска рисунка и тогава именно концепцията за моркова-супергерой беше избрана за победител. В последствие рисунката на 10-годишния Алекс Нейчев беше анимирана и превърната в лице на кампанията.

Инициативата за намаляване на хранителните отпадъци е част от ангажиментите на Столична община в международния проект TRIFOCAL, чийто патрон е лондонския кмет Садик Хан. Повече за проекта, можете да намерите sofia.bg/trifocal .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани