Жена оцеля по чудо след падане в изкоп за водопровод

10:10, 05 фев 19 25 1341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жена пропадна в двуметров изкоп за водопровод и едва не загина. Инцидентът стана в Момино село. Огромната дупка, издълбана за поставянето на нови тръби, не е била обезопасена.

49-годишната Стефка Графалска се прибирала към дома си малко след 19 часа. Уличното осветление не работило и в тъмното не видяла, че  улицата пред къщата й е разкопана. Когато стъпила на тротоара, пропаднала в изкоп, пълен с вода.

"Тротоар няма. Не знаех, че е разкопано. Беше много тъмно и просто се озовах в пропастта долу. Няма светлини. Просто в първия момент аз бях много стресирана и имух чувството, че много се ударих от самото падане. Стресът беше голям. Страшен стрес", каза пострадалата Стефка Графалска пред Нова телевизия.

Жената започнала да вика за помощ. Чули я нейни съседи, които веднага се отзовали. Близо час се опитвали да я извадят от изкопа.Тя веднага е откарана в болницата в Раковски. Била насочена към ортопедичното отделение на болница Пловдив.

"Това е пълно безобразие! Не знам в кой век живеем, но да са разкопани така улиците-два метра, да не се обезопасени, да няма светлина или пък сега виждам, че са опътанил някаква лента, това е един ужас. Тук всеки ден ще започнат да падат възрастни хора, като не знам какво", заяви братът на пострадалата Николай Чапански.

Подмяната на водопроводната мрежа се извършва с евросредства и струва 1,8 млн. лева. От строителната фирма, която извършва подмяната на водопровода твърдят, че обекът е бил обезапосен. Но лентите и знаците, които поставяли, често липсвали.

"Имаше кражба на ленти на един участък от пътя. Има откраднати тръби, които са за спирателните кранове. Ние не можем да сложим човек, който да пази. Имаме кражба на знаците, ще погледнем и ще разберем.  Аз от хора съм разбрал. Нито я познавам жената, нито нищо. Бих се извинил", каза пред Нова телевизия инж. Стефан Илиев - технически ръководител на строителната фирма.

Кметът на селото призова хората да бъдат изключително внимателни, когато излизат пред разкопаните си домове.

"Контролирам ги да не разкопават така безразборно", заяви кметът на Момино село Никола Стоянов.

Пострадалата жена обмисля да съди фирмата. Жителите на селото настояват пред държавните органи и община Раковски за повече контрол при изпълнението на строително-ремонтните работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама