Лиъм Нийсън заплаши с убийство изнасилвач, обвиниха го в расизъм

16:40, 05 фев 19 / Любопитно 25 1431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът Лиъм Нийсън каза, че се срамува от себе си, но е искал да убие изнасилвача на своя приятелка. Думите му обаче предизвикаха възмущение не заради агресивните мисли, а с това, че нарече нападателя "черно копеле", съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Лиъм Нийсън разказа как е обикалял с палка, надявайки се, че чернокож човек ще излезе от кръчма, ще се заяде с него и така "ще може да го убие". Той сподели това в интервю за в. "Индипендът", докато промотираше филма "Студено отмъщение", в който героят му търси възмездие за убийството на сина си. Лиъм Нийсън нарече реакцията си "ужасна" и обясни, че това за него е бил урок за "първичната необходимост" от отмъщение.

В социалните мрежи обаче разказът му бързо се разпространи и мнозина се засегнаха от коментара му. Някои изтъкнаха, че това не са били просто мисли в главата на актьора, а той действително седмица е обикалят, търсейки чернокож, когото да убие.
 
"Щеше ли Лиъм Нийсън да прояви същата енергичност, ако нападателят беше бял?", пита потребител на Twitter.
 
Други се насочиха към расовото неравенство. "Това, че е бил готов да убие който и да е чернокож заради недоказано обвинение, че някой е направил нещо, показва колко незначим и пренебрежим е животът на чернокожите", пише друг потребител в Twitter.

Имаше и много хора, които защитиха звездата от „Твърде лично“. „Изнасилването е отвратително деяние, без значение какъв е цветът на кожата“, пише потребител в Twitter.  
 
Бившият футболист Джон Барнс също подкрепи Лиъм Нийсън – „Той признава, че се срамува и е ужасен от тогавашните си чувства и желания, които са били малко или много наложени от обществото по онова време. Но всеки може да извърти историята както иска“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама