АПИ: Катастрофата на АМ "Струма" не е заради неработеща система за предупреждение при мъгла

17:24, 06 фев 19 25 1412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътната агенция отхвърли твърденията, че тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“ е станала заради неработеща система за предупреждение при мъгла. При верижната катастрофа се сблъскаха близо 30 коли, като един човек загина, имаше и немалко пострадали.

От АПИ излязоха с официално изявление, според което, в участъка има интелигентна система за следене, но предстои тя да бъде надграждана.

От Пътната агенция уточняват, че участъкът между Кресна и Сандански от автомагистрала „Струма“ има изградена техническа инфраструктура за интелигентна транспортна система, която ще продължи да се надгражда, тъй като е част от цялостния проект за такава система за магистралата - от Благоевград до Сандански. Ще има общ център за управление на трафика и той ще заработи със завършването на отсечката между Благоевград и Крупник.

От АПИ са предприели стъпки за изграждането на временен контролен център за управление на трафика, който ще е в сградата на Областното пътно управление в Благоевград.

Интелигентната транспортна система предвижда станции за броене и управление на трафика, видеонаблюдение, информационни табла и измерване на теглото на превозните средства и метеорологично наблюдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама