Крадци обират вила в Казанлък за 104-и път

10:10, 07 фев 19 25 1464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Крадци обират вила 104-и пъти. Толкова посегателства е изброил собственик на имот във вилната зона на Казанлък. Последният път е разбита дори стена, през която крадците влезли и преобърнали всичко в къщата.

Дядо Иван и съседите му отказват да застанат с лицата си пред камерата на Нова телевизия заради страх от саморазправа от нападателите. Потърпевшите са подавали многократно жалби за грабежите, но те не спират.

„Взеха мерки от полицията, дори хванаха хора през 1994-95 г., съдиха ги, ама нищо не направиха”, казва дядо Иван.

Набезите на крадци в района са постоянни. Това е причината десетки къщи да бъдат изоставени от собствениците си, а други се замислят да се въоръжават.

„Но с този закон, че кражба под 100 лева не е кражба… Ако аз стана крадец, всеки ден да влизам в чужда къща и да вземам някаква вещ под 100 лева, няма да бъда наказан. Явно, че тези които влизат и крадат, познават закона”, казва един от потърпевшите.

От полицията потвърдиха, че има периоди, в които има много жалби за разбити вили. Районът „Старите лозя“ е изключително голям, с черни пътища, но въпреки това полицейски коли патрулират там.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама