Том Форд откри Седмицата на модата в Ню Йорк

18:20, 07 фев 19 / Любопитно 25 1494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С представяне на колекцията на дизайнера Том Форд започна Нюйоркската седмица на модата.

57-годишният Форд показа изчистена колекция, която е вдъхновена от моделите, създадени от него за "Гучи" през 1996 г. Тогава по собствените му думи той става известен дизайнер. Редица дълги рокли са с голи гърбове и напомнят белите тоалети, представени от дизайнера в Милано. Носеният от Джиджи Хадид костюм тайор с червен панталон пък е като копие на същото облекло, представено от Форд преди 23 години.

Кройките обаче свидетелстват за изминалото време - деколтетата са по-дълбоки, а саката - вталени. Колкото до материите, освен че е използвал коприна и велур, Форд е проектирал характерни за мъжката мода кожени костюми и кожени палта. Те вероятно са от изкуствена кожа, тъй като преди година дизайнерът обеща да използва умерено кожи. Вниманието привлякоха също големи кожени шапки, които напомняха на тези, носени от гангстери в Харлем през 70-те години на миналия век.

Главният отсъстващ от Нюйоркската седмица на модата е Раф Симънс, който с някои свои колекции за "Калвин Клайн" съживи предишни издания на събитието. Симънс напусна бранда след по-малко от две години, защото собствениците бяха разочаровани от продажбите. Сред отсъстващите ще са също Виктория Бекъм, "Родарте" и Риана. Те се присъединяват към Томи Хилфигър, Зак Поузън, Александър Уанг, Том Браун и Джоузеф Алтусара, които не представиха свои колекции и на предишните две седмици на модата в Голямата ябълка.

Редица промотиращи стрийт облеклото млади дизайнери също ще отсъстват - като се започне от бранда "Оф-Уайт" на Върджил Абло и "Пъблик скул" и се стигне до "Худ бай еър".

Все пак остават няколко големи имена в света на модата, като Том Форд и Марк Джейкъбс, които са свикнали първият от тях да открива нюйоркска седмица на модата, а вторият - да я закрива. Ще бъде представена също колекцията на Ралф Лорън.

Нюйоркската седмица на модата ще приключи на 13 февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама