Северин e вменяем, ще бъде съден за изнасилването и убийството на Виктория Маринова

14:35, 07 фев 19 25 1916 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Северин Красимиров е вменяем и ще бъде предаден на съд за изнасилването и убийството на Виктория Маринова в Русе. Това става ясно от съобщение на Окръжна прокуратура – Русе.

Обвинението ще поиска налагане на най-тежките наказания за извършените от него престъпления през октомври миналата година.

Той ще бъде съден за изнасилването на Виктория Маринова и убийството ѝ, извършено по особено мъчителен и жесток начин.

Окръжната прокуратура в Русе назначи петорна комплексна съдебно медицинска психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия, заключението на която сочи категорично, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

Красимиров е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност – импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Заключението е, че психическото му състояние позволява да участва в наказателния процес и разбира смисъла на наложеното му наказание.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди вземането на досъдебното производство на специален надзор и по него се извършват интензивни следствени действия от екип от прокурори.

До момента по случая са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи. Извършени са множество огледи на местопрестъплението и на веществени доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама