Джеф Безос обвини американско издание в шантаж

08:50, 08 фев 19 / Любопитно 25 1464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-богатият човек в света Джеф Безос обвини американско издание в изнудване. Основателят на гиганта Amazon съобщи, че става дума за "Нешънъл Инкуайърър".

"Ако аз в моята позиция не мога да се противопоставя на този род изнудване, как ще могат да го направят обикновените хора?" - с тези думи Джеф Безос обяви в своя блог решението си да разкрие истината, вместо - по думите му - да капитулира пред шантажа.

Събитията се развиват преди месец, когато Безос и съпругата му обявиха, че се развеждат след 25 години брак. В същия ден "Нешънъл инкуайърър" публикува статия за извънбрачна афера на Безос с негови лични съобщения. Издателите на таблоида заплашили Безос, че ще бъдат публикувани негови интимни снимки с телевизионната водеща Лорин Санчес, с която имал връзка, ако не спре разследване за това как са се сдобили с фотографиите и съобщенията му.

Вместо да се откаже, Безос решава да оповести имейлите, с които издателят го изнудвал да изостави разследването си. Безос, който е и собственик на "Вашингтон пост", обяви, че явно си е създал могъщи врагове, сред които и президентът Доналд Тръмп.

В момента Безос оглавява класацията на най-богатите в света със състояние от 136 милиарда долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама