6 мита за милионерите във фантазиите на хората

11:00, 17 фев 19 / Любопитно 25 1076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има много спекулации по отношение заможните хора и състоянието, което натрупват. Доста често на милионерите не се гледа с добри очи. Обществото е на мнение, че те не се сдобиват с парите си просто работейки, пише Business Insider.

Според Крис Хоган, авторът на "Everyday Millionaires: How Ordinary People Built Extraordinary Wealth — and How You Can Too", ако не вярвате, че можете да станете милионер, то никога няма се превърнете в такъв.

В книгата са посочени изводите от историите на над 10 000 американци и са извадени 6 мита, на които обществото масово вярва за милионерите. Според Хоган, вярвайки на тях, хората няма как да постигнат благосъстояние.

Ето митовете, които той разбива:

Милионерите наследяват своите пари

Хоган твърди, че повечето милионери натрупват състоянието си, а не го наследяват. Според изследванията, проведени за написването на книгата, едва ¼ от богатите получават наследство. От тях 16% получават до $100 000 и само 3% са късметлиите, които получават над милион.

Те са щастливци

Повечето от тях са постигнали успеха си благодарение на усилена работа. Три четвърти от тези, които Хоган е интервюирал казват, че всеки може да натрупа състояние чрез дисциплина и много работа.

Правят рисковани инвестиции

Те много добре преценят ползите и негативите от конкретен проект. Взимат решението дали да инвестират или не, много рационално, не са първични и не харчат парите си, преди да са обмислили конкретния случай.

Много хора обмислят пенсионирането си и това им носи седемцифрени суми. Друг вариант, който се оказва печеливш е да се изготвят стратегии с минимален риск.

Взимат необмислени решения, за да направят бързи пари

Повечето от забогателите хора са увеличавали финансовото си състояние с малки суми и бавни темпове. Хоган открива, че на милионерите им отнема няколко десетилетия преди да станат толкова заможни. Едва 5% натрупват сериозни суми за по-малко от десетилетие. А почти половината от милионерите не са станали такива преди 50-годишна възраст.

Учили са в престижни частни колежи

От разгледаните случаи преобладават тези, които са посещавали държавни висши учебни заведения. По-малко от 10% никога не са завършвали университет или колеж. Това, от което зависи успехът, според Хоган, е участието в различни инициативи още от гимназията. Той обяснява, че така хората се учат да бъдат независими. Кат Кохен, независим консултант за колежите казва, че най-голямо влияние върху успеха на младежите оказва това, което правят през извънкласните си занимания. Когато са включени в обща задача, това ги кара да гонят успехи в кариерата си.

Печелят много от работата си

Около 33% от милионерите никога не са печелили повече от $100 000 годишно, а 31% печелят средно $100 000 за година. Заплатата е фактор в натупването на състояние, но определено не е най-важният. За тях е от значение не колко пари печелят, а за какво ги харчат.

Изводът е, че един милионер има редовна работа, избира добър план за пенсионирането си и работи усилено, за да постигне благосъстояние. Успелите подкрепят твърдението, че всеки може да пожъне същия успех, започвайки от нулата, пише money.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама