Нено Димов: Концепцията на Каракачанов е точно обратното на фашизъм

13:24, 09 фев 19 / Политика 25 1660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Концепцията на Красимир Каракачанов е точно обратното на фашизъм". Това коментира пред bTV в предаването "Тази събота" министърът на околната среда и водите Нено Димов във връзка с концепцията на Красимир Каракачанов за циганската интеграция.

По думите му интеграцията не означава да оформяш гета и те да лежат на гърба на работещите.

„Тази концепция е точно обратното на фашизъм, от гледна точка на това, че такъв тип концепция прави хората полезни за обществото. Когато имате образование, възможност за кариерно развитие, жилище, в което да живеете нормално, то да е законно, съответно да можете да си покриете сметки, вие сте интегрирани“.

Според него този проблем може да се реши през образование, труд и вкарване в нормалните рамки.

"По принцип до момента в продължение на десетилетие има определен тип интеграция, която се налага от либерален подход, който се проваля както в България, така и в Европа", заяви още Димов

Той коментира и спорoвете около Смокиня: "Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на "Смокиня" да я възстанови, което би било прецедент за България." Той обясни, че в момента районната инспекция е спряла административното наказание, защото прокуратурата се самосезира и води наказателно разследване.

"Докато това наказателно разследване не свърши, ние трябва да изчакаме като институция, защото ако то свърши с осъдителна присъда на финал, при всички положения това е по-тежкото, заяви той. Независимо как завърши, имаме законова възможност да накараме този, който е възстановил дюната да я възстанови. Между другото казвам това, давайки си сметка, че до момента не е използвана тази възможност в закона". Димов подчерта, че ако няма наказателна мярка, ще бъде наложена административна такава.

"Факт е, че нещо, което се е формирало десетилетия, може би столетия, а може би хилядолетия, не се възстановява за 10 дена, 100 дена или 1000. Така или иначе то няма да бъде абсолютно автентично. Трябва да се даде пример, че когато рушиш нещо, което нямаш право, трябва да го възстановиш" допълни още министърът.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама