Задържаха българи, източвали банкомати на остров Бали

13:20, 10 фев 19 25 1730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима български граждани бяха арестувани за проникване в банкомати и събиране на лични данни на о-в Бали, предаде индонезийският Detik.
Все още не е оповестена точната сума, която е била източена, но по първоначални данни става въпрос за над 780 млн. евро.

Четирима от задържаните са от София, а петият е от Пловдив. Извършителите таргетирали чуждестранни туристи, като това далеч не е първият случай на заловени за източване на лични данни нашенци в Бали.

Полицията е събирала доказателства под формата на свидетелски показания и видео кадри от района на банкоматите в продължение на няколко дена. На 3 февруари полицейският екип прави опит да задържи заподозрените, но те не се предават и започват да бягат. Единият от българите дори се блъска и разбива автомобила си на пътя, но въпреки това успява да се измъкне. Останалите петима обаче са задържани, а в техните домове са открити още веществени доказателства.

Според местни медии - българските тартори на групировките довеждали неуспели ММА бойци от България в Бали, които да се занимават с престъпната дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама