Ема Хопкинс: Българските и британските служби работят съвместно по случая "Гебрев"

10:45, 11 фев 19 / Политика 25 1755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българските и британските власти работят в сътрудничество по случая „Гебрев“. Това каза посланикът на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс след среща с министър-председателя Бойко Борисов по случая „Гебрев“, предаде „Фокус“.

„Днес проведохме една ползотворна среща с премиера, главния прокурор, вътрешния министър и главния секретар на МВР. Българските и британските служби работят в сътрудничество по случая „Гебрев“. И всички други партньорски европейски служби вземат под сериозно внимание всякаква предположения за намеса на руски служби в Европа“, заяви Хопкинс.

Тя посочи, че Великобритания работи в тясно сътрудничество с българските служби. „Но в момента тече разследване и не можем да дадем данни по случая. Всички въпроси за националната сигурност на всички наши европейски партньори са от първостепенна важност за нас. И ще продължим това разследване и след Brexit, каза още тя.

Случаят с оръжейния търговец Емилиян Гебрев влиза в комисията за контрол на спецслужбите дни след публикации в британски и руски сайт. Според информациите в тях, трети заподозрян за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал от руското военно разузнаване - Сергей Федотов, е бил в България през 2015 г. - по същото време, когато е отровен Гебрев. Той, синът му и директор в оръжейна фирма, оцеляват след тежкото отравяне. Комисията ще проверява истинността на данните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама