БСП се загрижиха за строежа на магистралите

18:35, 12 фев 19 / Политика 25 1191 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП се загрижиха за строежа на магистралите. Според левицата некачествените пътища са проблем не на строителя, а на държавата. Социалистите са взели на прицел предоставените 1,3 млрд. лева за изграждането на автомагистрала „Хемус“.

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев припомни, че са сигнализирали ОЛАФ и прокуратурата за всичко, което се случва с магистрала „Марица“. По думите му, некачествените пътища не са проблем на изпълнителя, а на държавата:
 
„Минахме през момента, в който корупцията вече убиваше – случаят в Своге. Днес сме свидетели на поредните безумия – една от най-известните телевизии направи разследване и показа как се работи по трасе, което все още е обект на обществена поръчка, без да е избран изпълнител. И никой от държавните институции не знае кой работи по техния терен. Аз разбирам бъдещия строител – когато се бави обявяването на кандидата, се скъсяват сроковете за изпълнение. И в лицето на този изпълнител ние имаме един отговорен човек, който е решил да си направи работата предварително, така че да не губи време за някакви геоложки проучвания, което време ще използва за другия дейности“, каза Добрев.

От БСП коментираха и магистрала „Хемус“. Според социалистите, притесненията им за избора на „Автомагистрали“ се оказали основателни. От отговор на депутатски въпрос става ясно, че „Автомагистрали“ има 20 строителни машини и около 100 работници, а за строителството на „Хемус“ са нужни минимум 700 работници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама