Забраняват търговията с прасета във Варненска област

15:35, 14 фев 19 25 1206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пълна забрана на продажбите на прасета  във Варненска област се налага заради новия случай на африканска чума - този път в диво прасе, на територията на девненския  квартал "Повеляново". Това съобщи след заседание на епизоотичната комисия Стоян Пасев - областен управител на Варненска област, цитиран от БНР.

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов, който заедно с Георги Чобанов от БАБХ участва в работата на комисията препоръча на хората, които имат прасета в района, да ги заколят.

Засега е известно, че в ''Повеляново'' се отглеждат 10 прасета. Според Янко Иванов, заради наличието на заразата в областта, е добре хората да преустановят отглеждането на прасета за няколко години. Засега забраната не важи за свинекомплексите в района, а ловците, гъбарите, дървосекачите и всички, които влизат в гората край "Повеляново" се призовават, ако открият трупове на прасета, веднага да сигнализират, за да бъдат мъртвите животни загробени навреме и да не се разпространи заразата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама