Организира се "Пролетен фестивал на науката"

11:27, 15 фев 19 / Култура и наука 25 563 Topnovini
1

Пролетен фестивал на науката се организира за първи път в България чрез „Апетит за образование чрез практика“ на 13-14 април в парка на НДК. Събитието е с начален час 11:00 часа до 19:00 часа и през двата дни.

Предстоящото събитие има за цел да представи науката чрез практически уроци, занимания, представления и демонстрации, подходящи за всички възрастови групи – от малки деца до родители.

Фестивалът ще събере под общ знаменател учени и изследователи от различни сфери, с мисия да запалят интереса на децата, като им дадат възможност да опитат на практика същността и постиженията на науката, които определят съществуването ни в днешния изтъкан от технологии свят.

Връзка към събитието

Като допълнение към фестивала протича и Национален конкурс - "Крадец на мечти", в който учениците от цяла България имат възможността да участват със свои произведения, творчество и индивидуалност.

Събитието се осъществява с подкрепата на "Българска Наука", URBO, MindHub, ПоПоТам, YOUTHHub и Mediabricks

 

 

Регистрацията за изложители все още е отворена - по време на фестивала всеки един изложител има възможността да представи дейността се чрез практическо занимание, урок, демонстрация ,експеримент или workshop-и. Всеки един изложител има пълната свобода да бъде научно-креативен и да избира сам своето поле за изява. Фестивалът е с продължителност два дни и изисква участието на изложителите през целия период. 

Ако желаете да станете изложител - независимо дали сте организация или физическо лици, можете да направите това тук

 

 

Входът за посетители ще бъде напълно безплатен, но ако искате да подкрепите инициативата и планираните още три подобни фестивала през годината, чрез закупуване на билет тук

 

 

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани