Васил Петров и Камелия Тодорова - жури на фестивала "Evergreen Fest Sofia"

20:10, 15 фев 19 / Култура 25 1283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Васил Петров, Камелия Тодорова и Светослав Николов от Jazz FM ще бъдат жури на фестивала „Evergreen Fest Sofia” на 17 февруари в НДК. Тримата джаз експерти ще връчват дипломи на най-изявените изпълнители на евъргрийни.

В първото издание на Evergreen Fest Sofia ще вземат участие 55 деца и младежи на възраст от 8 до 30 г. от София, Пловдив, Севлиево, Габрово и Благоевград. Целта на фестивала е да насочи вниманието на пеещи деца и младежи към значими песни от XX-ти век, останали в музикалната история като незабравими и „вечно млади“.

„Джаз стандартите и евъргрийните поставят основите на певческото майсторство на устремилите се към бъдеще в музиката в който и да е жанр. Те възпитават в любов към мелодията, развиват способността на вокалистите да суингират, правят ги увлекателни разказвачи на истории. Стъпили на тази стабилна основа, изпълнителите с лекота ще могат да вграждат своя характер и да споделят преживяванията си във всяка форма на музикално изразяване“, каза Светослав Николов – програмен директор и водещ на Jazz FM. Единственото радио за джаз, соул, фънк и световна музика в България е официален медиен партньор на Evergreen Fest Sofia.

Основен инициатор на фестивала е певицата и вокален педагог Румяна Коцева. Той е продължение на организираните от нея концерти „Българските евъргрийни“, в които учениците от класа ѝ по поп и джаз пеене в продължение на няколко години представяха последователно емблематични български песни от 60-те до 90-те години. Събитието се организира от фондация „Музика Вива“, Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926г.“, Музикално-издателска къща „Студио Артес“, подкрепя се от фондация „Седмица на мира” на Юджи Мията от Япония и се провежда с медийното партньорство на Jazz FM радио.

Evergreen Fest Sofia започва в 14 ч. и е с вход свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама