Румен Радев отново в международна изолация

16:47, 15 фев 19 / Политика 25 16156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Втори опит за участие на президента Румен Радев в международно събитие се е увенчал с неуспех, научи ТОПНОВИНИ. Става дума за провеждащата се днес и утре Мюнхенска конференция по сигурността. На събитието от българска страна са поканени Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Красимир Каракачанов.

От президентската администрация са направени постъпки и Румен Радев да се присъедини към събитието. Покана за конференцията обаче така и не е била получена.

Преди седмици екипът на Радев не споучи и в опита си да изпрати президента на традиционната молитвена закуска при държавния глава на САЩ Доналд Тръмп.

Натоварен с важната за Радев задачатогава бе секретарят по външната политика Димитър Арнаудов. Възпитаникът на Московския държавен институт за международни отношения и бивш посланик в Албания е трябвало да осигури визита на Радев в Белия дом. В каузата е била въвлечена и Елена Поптодорова. Бившият посланик на България в Щатите е опитала да активизира контактите си, тъй като подобна “тиха дипломация” би реабилитирала името ѝ. Вместо това в сряда присъдата на Поптодорова влезе в сила.

Докато българските политици се отправяха към Мюнхен, държавният глава участва в отбелязването на деня на Община Сухиндол и празника на лозарите и винопроизводителите. Днес Радев приема почетния караул в Хасково.

Външнополитическата изолация на президента напомня за 2014-а, когато никой от големите световни лидери не искаше да се среща с тогавашния премиер Орешарски. Наблюдатели напомнят, че най-популярната визита на Орешарски бе във Виетнам, където откри български ресторант.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама