Жандармерия обсади Кюстендил след убийството тази сутрин

14:00, 17 фев 19 25 991 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След мелето тази сутрин в Кюстендил градът е блокиран от полиция и жандармерия. Убит е мъж, който е намушкан в сърцето. Един от пострадалите е транспортиран в тежко състояние до „Пирогов“ в София, а останалите са настанени в болницата в Кюстендил. Едната група участваща в боя е от ромския квартал ”Изток”. Към момента са задържани 8 лица.

Убитият мъж при масовото сбиване в заведение в центъра на Кюстендил е 35-годишен, не е криминално проявен и не е от ромски произход, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. По непотвърдена информация мъжът е бил случаен свидетел на мелето, а не участник в него. Той е бил намушкан многократно с нож в областта на сърцето и е издъхнал на централната улица "Цар Освободител".

Центърът на Кюстендил, както и входовете и изходите на града са блокирани от полиция. Проверяват се всички автомобили. Заради риск от ескалация на напрежението към униформените са се присъединили и екипи на жандармерията.

Криминалистите продължават с разпитите на свидетели. По непотвърдена информация на местния сайт "Инфомрежа" вече има и задържани.

Пътят Кюстендил-Дупница е блокиран от полиция, претърсват се излизащите автомобили от Кюстендил. От МВР съобщиха, че са предприети незабавни полицейски действия за установяване и задържане на участниците в инцидента, уведомен е дежурен прокурор от окръжната прокуратура

Един от ранените мъже при побоя в Кюстендил е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Мъжът е в кома, транспортиран е с линейка в „Пирогов”. Мъжът е на 53 години, той е най-тежко пострадал при боя в Кюстендил. Останалите ранени са настанени в Кюстендилската болница.

Сигналът за мелето е подаден около 7.30 ч. Според първоначалната информация след скандал между две компании в дискотека "Иридиум" се е стигнало до масов бой, който е продължил и по улиците на Кюстендил. Едната група е от ромския квартал "Изток". Освен хладно оръжие, участниците в боя са използвали и павета и остри предмети. Четирима души са транспортирани от Спешна помощ в МБАЛ "Д-р Никола Василиев".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама