Кокаин плува в морето, предупреждават от Филипините

14:45, 17 фев 19 / Свят 25 1039 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията на Филипините призова днес рибарите и жителите на населените места в крайбреждните райони да внимават за пакети с кокаин, хвърляни близо до филипинския бряг с цел наркотикът да бъде вкаран в страната, предаде ДПА.

Призивът беше отправен, след като по-рано тази седмица рибари и жители в три града по източното крайбрежие на Филипините предадоха на властите над 60 пакета кокаин. Пакетите с различна големина били извадени от морето във вторник и четвъртък край бреговете на островите Динагат и Сиаргао.

Вчера край бреговете на град Паракале в провинция Северен Камаринес (на 194 км югоизточно от Манила) от морето бил изваден пакет от близо 1 кг., който бил предаден на полицията.

"Продължаваме да призоваваме всички жители от крайбрежните общини в цялата страна, включително рибари и моряци да останат бдителни и да продължат да уведомяват полицията за подозрителни предмети, които може да открият изплували на брега или плаващи на повърхността на морето", заяви филипинската полиция.

Правителството на филипинския президент Родриго Дутерте води агресивна кампания срещу наркотиците, в която от 2016 г. по правителствени данни са убити над 5000 души.

По данни на местни правозащитни и църковни организации нюйоркската организация Human Rights Watch твърди, че реалният брой на загиналите в репресивната кампания срещу наркотиците, включително жертвите на наемни убийци и на доброволни отряди, може да надвишава 12 000.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама