Косово чества 11 години независимост

16:10, 17 фев 19 / Свят 25 986 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Косовското правителство проведе празнична сесия тази сутрин по повод 11-та годишнина от независимостта на Република Косово.

В кратка реч премиерът Рамуш Харадинай заяви, че "всеки гражданин на Косово има своя собствена история за пътуването на страната през тези 11 години.

„Това, което мисля, че е важно да кажем на гражданите на страната, е, че с най-голямо внимание сме се отнасяли към проблемите, поставени пред Косово и правителството, с най-голямо уважение сме следили за интереса на гражданите на Косово. Има много решения, закони и реформи“, заяви Харадинай.

Косово празнува 10 години независимост от Сърбия Косово е признато от 117 страни, включително от САЩ и повечето западни сили .

Той подчерта, че 2019-а ще бъде годината на консолидация на косовската държава и че "всички отворени въпроси ще бъдат приключени на регионално и международно равнище", включително постигане на "окончателно споразумение за правно обвързващо взаимно признаване със Сърбия в рамките на съществуващите граници, и в същото време присъединяване към НАТО”.

Президентът на Косово Хашим Тачи оцени независимостта на държавата преди 11 години като "най-емблематичния исторически акт, който институционализира борбата на косовския народ за свобода".

Тачи написа в профила си във „Фейсбук“, че "всички граждани на Косово заслужават това постижение".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама