Седмицата започва със слънчево време

07:15, 18 фев 19 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седмицата започва със слънчево и тихо време. Слаб вятър в Североизточна България. На отделни места около реките сутринта ще се образуват мъгли. Високи дневни температури в цялата страна. В ранния следобед днес стойностите ще са между 13 и 18 градуса. Най-хладно ще се усеща времето около Черноморието – около 12 градуса.

В планините – слънчево и топло. Вятър със скорост до 20-30 километра в час. Снежната покривка по курортите е повече от добра за всякакви зимни спортове. В района на ски зона „Узана” в Стара планина – 50 см, в ски зона „Осогово” – около 20 см, във Витоша на „Алеко” – около 100 см, на „Боровец” в Рила – около 160 см, в района на Банско в Пирин – между 160 и 200 см и в Пампорово в Родопите – около 190 см.

Топлото и сухо време тези дни се дължи на обширен антициклон, който ще се задържи до средата на седмицата. След това очакваме нахлуване на студен въздух от север. Вятърът ще се усили.

До четвъртък дневните температури ще са високи – над 10 градуса. След това обаче постепенно ще паднат драстично до нулата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама