Организират интерактивна игра по случай Трети март в Добрич

19:00, 18 фев 19 25 1369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За Трети март деца и възрастни в Добрич тръгват по маршрута "Търси се България" чрез интерактивна игра, съобщи заместник-кметът Емилия Баева за събитието от програмата за националния празник, цитирана от БГНЕС.

Образователното занимание е създадено от културните институции и ученици в иновативното училище "Райко Цончев" в общината.

Отборите от съученици, приятели или семейства ще търсят чрез приложение в мобилния си телефон символни места по маршрута в Добрич - исторически забележителности и личности от Възраждането и Освобождението, поясни културологът Надежда Иванова от Регионалния исторически музей.

Намерете корабното оръдие, изложено в музея в градския парк, участвало в битка край нос Калиакра през 1791 г., и предположете колко може да тежи" е една от 14-те задачи, които трябва да бъдат решени по време на пътешествието.

"Търси се България" отвежда и в градинката пред храма "Свети Георги" със заръката да бъде направена снимка на кобилица, изобразена като елемент от възрожденската архитектура. Пътешествениците ще трябва да открият и най-старото издание на Вазовия роман "Под игото".

Стартът на играта ще бъде даден на 20 февруари, а отборът-победител, дал най-много верни отговори за най-кратко време, ще бъде обявен на 28 февруари.

Общината ще награди най-любопитните пътешественици с екскурзия до Кайнарджа, където е подписан първият договор между Русия и Османската империя през 1774 г. след Екатерининската война, съобщават създателите на играта.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама