Дончев: Взетото решение за прага на преференциите беше грешка

09:50, 19 фев 19 / Политика 25 950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Взетото решение за прага на преференциите беше грешка. Винаги се случват грешки, няма някой, който да не греши”, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. „Това звучи и много лошо в ушите на гласоподавателите – няма да ви дадем да си пренареждате кандидатите”, добави той.

„На изборите през последните няколко години, прагът, който е коментиран, е минаван, но е факт, че е много трудно”, коментира Дончев. „От волята на партията и желанието на гражданите – по-важно е желанието на гражданите”, каза той.

Самият Дончев заяви, че е склонен да влезе в листата на ГЕРБ на някое от последните места и да се бори за преференциален вот.

„В последно време осигуряването на кворума и нормалната работа на парламента е нелека задача. В името на това вероятно се правят различни компромиси. Но трябва да напомним, че в компромиса има граница”, заяви още Дончев.

Дончев категорично отрече обвиненията от страна на опозицията, че управляващите се готвят да фалшифицират изборите.

„Г-жа Нинова говори работи, в която сама едва ли вярва. Който познава малко изборната технология, знае, че това, което говори, няма как да се случи”, заяви вицепремиерът.

Според него оспорването на честността на изборите в аванс е „вид застраховка”. „Ако резултатът на левицата не е толкова добър, колкото искат, ще кажат: „Ето, ние ви казахме, че ще бъдат фалшифицирани изборите”, коментира Дончев.

Относно машинното гласуване Дончев коментира, че то би помогнало най-вече за премахване на част от техническите грешки.

„Темата сигурност е голямо препятствие, когато говорим за машинно гласуване. Две европейски държави се отказаха последните години заради сигурността”, коментира Томислав Дончев.

„Темата сигурност по време на избори е най-големият риск. Това би значело Конституционна криза. Сигурността винаги трябва да е на първо място”, каза вицепремиерът.

Дончев коментира и заплахата на БСП да не влиза в пленарна зала. „И ние сме го правили, но от това не произтече нищо добро”, заяви Дончев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама