Пирин замърсен с 1000 тона въглероден диоксид заради липсата на втора кабинка

17:10, 19 фев 19 25 1022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С над 1000 тона въглеводороден диоксид (СО2 ) е замърсен Пирин за последните шест месеца, като само за януари цифрата е 250 тона. Тези стряскащи данни предостави кметът на Банско Георги Икономов на членовете на Парламентарната комисия по околна среда по време на работната му среща с тях в Банско, пише "24 Часа".

Информацията идва от поставената през миналата година броячна камера на входа на Парк "Пирин" над Банско. "Дори не искам да мисля колко е увредена природата в Пирин вследствие на автомобилните газове през последните 10 години. Нека еколозите да сметнат. И нека след това убедят обществеността, че изграждането на лифтове в планините вреди на природата", коментира кметът Икономов.

На срещата той представи и потенциала на ски зона Банско и възможностите за нейното развитие, както и изградените два екологични инфраструктурни обекта - Пречиствателната станция за отпадни води и Топлоцентралата на биомаса, която общината управлява. Всички обществени обекти в гр. Банско, включително и няколко хотела и частни домове се отопляват екологично. Така е и в Добринище. Това е реалност, с която малко общини могат да се похвалят и е конкретна мярка за подобряване на екологичните показатели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама