Валидираха марка за 15-та годишнина от членството на България в НАТО

13:10, 20 фев 19 / Политика 25 1107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Министерския съвет беше валидирана юбилейна пощенска марка по случай 15-та годишнина от членството на Република България в НАТО, предаде БТА. 

В церемонията участваха ицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариев, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков както и Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България.

Валидирането на юбилейна пощенска марка е част от утвърдения Национален план от инициативи за отбелязване на 15-та годишнина от членството на България в НАТО и 70-та годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор, които се навършват през 2019 г. 

За мен е голямо удоволствие да присъствам на валидирането на тази марка, посочи Екатерина Захариева. Тя е изработена от художника Николай Михайлов, с който работихме по логото на на Българската Коледа, посочи тя.

Преди малко парламентът ратифицира протокола за присъединяването на Република Северна Македония в НАТО. Имаме наистина много поводи за радост днес, защото от 2004 година, когато станахме съюзници в НАТО ние последователно и трайно отстоявахме идеята, че най-сигурния начин за мир и просперитет е политиката на отворените врати на НАТО, каза Захариева. Най-вероятно да края на годината Република Северна Македония ще стане 30-я член на НАТО, посочи тя.

НАТО е преди всичко политически съюз за сигурност и мир и за възпиране. Съюз на демократични държави с единствена цел запазване на мира, сигурността и демокрацията, посочи Захариева. За тези 15 години, откакто България е член на НАТО Брутният вътрешен продукт на страната е увеличен повече от три пъти, посочи Екатерина Захариева. Членството в НАТО означава мир и сигурност за гражданите и инвестициите, добави тя.

В година, когато светът е изправен пред все повече предизвикателства, ние ще можем през април във Вашингтон, да направим равносметка и анализ къде да подсилим нашите сили за възпиране и за реакция, така че нашите граждани да се чувстват сигурни, посочи външният министър.

Това е 11-то пощенско издание, свързано с членството на България в НАТО, посочи транспортният министър Росен Желязков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама