НС разглежда процедурните правила за избор на нов състав на ЦИК

07:50, 21 фев 19 / Политика 25 1038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът приема процедурните правила за избор на нова Централна избирателна комисия. Най-вероятно това ще се случи без участието на депутатите от левицата, които продължават бойкота на работата на парламента.

След вчерашното заседание на правната комисия обаче стана ясно, че право да предлагат нейни членове имат не само партиите и коалициите от националния парламент, а и тези от европейския.

Това поставя въпроса какво ще бъде разпределението по квоти на новите членове на ЦИК и как ще се отчитат предложенията на вече несъществуващите коалиции, които имат свои представители в Брюксел.

Депутатите трябва да прекратят и мандата на досегашния председател на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова, която подаде оставка предсрочно.

От 1 март тя става представител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие. По решение на кабинета Караиванова ще смени досегашния ни представител там Калин Митрев. Народните представители ще приемат правила за предлагане и избор на нов председател на комисията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама