Нейкова: Нов състав на ЦИК не би трябвало да има проблеми за евроизборите

14:35, 21 фев 19 / Политика 25 948 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Централната избирателна комисия (ЦИК) активно работи за провеждането на евроизборите през май по действащия Изборен кодекс. Мандатът изтича на 21-ви март", заяви на брифинг членът на ЦИК Камелия Нейкова, цитирана от БГНЕС.

"Продължаваме да си вършим работата, а на следващия състав на комисията ще оставим законодателство, такова че да могат да проведат законни избори за Европейски парламент", допълни другият член на ЦИК Александър Андреев.

В момента по работни групи се обсъждат книжата за изборите, съобразени с направените поправки в Изборния кодекс. Обсъжда се и разяснителната кампания.

Камелия Нейкова смята, че не би трябвало смяната на състава на ЦИК да създаде трудности за провеждането на изборите. „Когато има приемственост и всичко е по правилата на закона, всеки един състав би могъл да се справи“, убедена е тя.

Българската Централна избирателна комисия беше домакин заедно със Световната организация на органите на управление на избори А-WEB на седмото заседание на изпълнителното бюро на организацията. Делегатите са единодушни, че работата на нашата ЦИК е на световно ниво.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама