Правят промени в спорния Закон за мерките срещу прането на пари

15:35, 21 фев 19 / Политика 25 1664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работна група в рамките на вътрешната комисия на Народното събрание ще направи промени в спорния Закон за мерките срещу изпирането на пари. Това стана ясно след спешна среща с председателя на парламента Цвета Караянчева и представителите на Висшия адвокатски съвет, ДАНС и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Поводът е протестът на адвокатите, които са категорични, че текстовете на закона потъпкват адвокатската тайна. Той ги задължава да докладват на ДАНС за съмнителни парични операции на техни клиенти и да обучават служителите си да разпознават прането на пари.

Председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова увери, че текстовете ще бъдат прецизирани. "Така че да не се създават каквито и да било съмнения затова, че адвокатската тайна ще бъде запазена. Именно в тази насока аз благодаря за гъвкавата реакция на Народното събрание, на председателя на Комисията по национална сигурност и обществен ред", заяви Негенцова.

Председателят на парламентарната комисия по вътрешен ред Цветан Цветанов увери, че всички интереси ще бъдат защитени. "Ние показваме, че действително когато има настроения, когато има казуси, ние сме готови да ги решаваме, а не да казваме, че няма да водим никакъв разговор", каза Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама