Търсачката Бинг прогнозира, че "Рома" ще спечели "Оскар" за най-добър филм

10:20, 22 фев 19 / Любопитно 25 1150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търсачката Бинг на "Майкрософт" прогнозира, че филмът "Рома" на режисьора Алфонсо Куарон ще спечели "Оскар" за най-добър филм на церемонията в неделя, съобщи "Контактмюзик", цитиран от БТА.

Търсачката ползва алгоритъм, за да предскаже победителите. Той дава 23% вероятност заснетият от Куарон филм с участието Ялица Апарисио да спечели позлатената статуетка. "Рома" е също претендент да спечели отличието за най-добър режисьор. Според алгоритъма, вероятността да победи в тази категория е 79%.

Бинг освен това прогнозира, че "Рома" ще спечели най-много "Оскари"-и, защото е основен претендент в 4 категории - за най-добър филм (23%), най-добър режисьор (79%), най-добър чуждоезичен филм (83%) и операторско майсторство (51%).

Прогнозира се също, че "Фаворитката" на Йоргос Лантимос ще спечели три награди "Оскар" - за оригинален сценарий (35%), костюми (32%) и сценография (36%).

Шансът превъплъщението на Реми Малик в образа на Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия" да му донесе "Оскар"-а за най-добър актьор пък е 42%. Глен Клоуз е основен претендент за приза за най-добра актриса за ролята си в "Съпругата" - вероятността да спечели надпреварата в тази категория е 34%. Клоуз е следвана от спечелилата "Златен глобус" за най-добра актриса в мюзикъл или комедия Оливия Колман, за която вероятността да го стори е 32%. Колман е звезда от "Фаворитката".

"Shallow" на Лейди Гага и Брадли Купър от филма "Роди се звезда" стана хит в чартовете и шансът да спечели "Оскар"-а за най-добра оригинална песен е 73%. "All the Stars" на Кендрик Ламар и Сиза от "Черната пантера" е на второ място с едва 10% шанс да победи в тази категория.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама