Мъже спасиха куче от замръзнала река в Естония, оказа се вълк

14:20, 22 фев 19 / Любопитно 25 370 Topnovini
1
2
3
4
5

Eстонски работници се втурнаха да спасят куче в беда от замръзнала река без да осъзнават факта, че всъщност вкарват див вълк в колата си, разказа Би Би Си.

Мъжете работели на язовира Синди на река Пярну, когато забелязали хванатото в капана на ледените води животно. Те спасили замръзващото "куче" и го занесли в клиника за медицинска помощ. Едва тогава разбрали, че всъщност носят вълк. Оказал се мъжки екземпляр, на около годинка.

От Естонския съюз за защита на животните коментират, че вълкът е бил с ниско кръвно налягане, когато е пристигнал в кабинета на ветеринарния лекар. Вероятно заради това не се е държал агресивно, след като мъжете го занесли в колата си, за да го стоплят.

Мъжете пренесли вълка през склон, за да стигнат до колата. След това животното било спокойно и дори заспало върху краката на единия от тях. "Когато исках да го настаня по-удобно, той надигна главата си към за момент", разказва един от работниците.

За един ден животното се е възстановило. След лечението му ветеринарите го поставили в клетка, защото не знаели как ще реагира. От Естонския съюз за защита на животните са поели разходите по лечението и отбелязват, че в крайна сметка всичко е приключило добре. След като са му поставили GPS, вълкът е бил пуснат обратно на свобода в дивата природа.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани