Листата на "Зелените" - Белев губи позиции, Гюров намира място след присъдата

23:59, 22 фев 19 / Политика 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Албена Симеонова беше избрана за водещ кандидат на Зелените за предстоящите избори за Европейски парламент през месец май. Това се случи след онлайн гласуване в Националния Съвет на партията. Албена е изявен природозащитник, носител на две престижни международни награди за екология. Тя също е предприемач в сферата на биологичното земеделие и потомствен лозар. Председател е на най-голямата в България браншова организация за биоземеделци - „Биопродукти“.

Неин подгласник е Росен Богомилов, заместник-директор на столично училище, магистър по образователен мениджмънт. Член на управителния съвет на фондация „Заедно в час“.

С това съобщение “Зелените” анонсираха своите кандидати за общата листа на  "Демократична България”, където участват “Да, България” и ДСБ. Предстоят разговори за окончателната подредба на листата на обединението.

Засилен интерес обаче буди подредбата на останалите кандидати в листата. Едва на трето място е бившият водач Тома Белев, а след него е скандалният музикант и екоактивист Васо Гюров. През октомври 2018-а той бе осъден на последна инстанция, за това че е поставил караваната си на място, което не е регламентирано като къмпинг. Това противоречи на общинска наредба и се санкционира с глоба от 200 до 2000 лв.

Актът на Гюров е издаден след проверка през август 2017-а. Тогава проверяващите чиновници са установили, че музикантът и семейството му са разположили караваната си на плажа.

Бившият водач и лидер на “зелени” организации Белев на практика няма и илюзорни шансове да влезе в Европарламента. При подреждане на листите спрямо реда, зададен от всяка партия, той ще бъде на абсолютно неизбираема позиция. Съобщението от страницата на “Зелените” на практика означава, че Белев на практика е загубил позиции сред Националния съвет на партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама