Млади социалисти от столицата протестираха за повече места в детските градини в „Триадица“ (обновена)

15:02, 23 фев 19 25 1202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Членове на Младежко обединение в БСП - Триадица, както и други младежи от столичната организация на БСП се включиха в протест под надслов "Срещу липсата на места в детските градини в София". Организатор на инициативата е Михаела Стоянова, млада майка, живееща в района със своето семейство.

От години районният кмет на „Триадица“ обещава да бъде изградена детска градина на улица "Иван Кирков" в квартал „Манастирски ливади“, а строежът на такава все още не е започнал.

Днес протестиращите се събраха точно на мястото, където би трябвало да се изгради детското заведение, за да отрежат символично лентичката на обекта.

„Събираме подписи в подкрепа на изграждането на детска градина на това място. За няколко дни сме събрали 350 подписа, продължаваме да търсим подкрепа от гражданите на столицата“, сподели Георги Ангелов - председател на МО в БСП - Триадица.

„Проблемът с недостига на места в детските градини и яслите в столицата е основна тема вече над 10 години. Това показва липса на управленска визия от страна на управляващите в столицата, както и липса на воля за промяна в София“, каза лидерът на младите социалисти в столицата Петко Димитров.

Инициативата е част от  кампанията на Младежко обединение в БСП - София „24х24“. Целта ѝ е младежите да насочат вниманието към проблемите на всеки един район в столицата.

Недоволстващите се обосноваха защо ще излязат на протест днес:
1. За да изразим нашето недовоство на всички родители и роднини на деца, за които се оказва, че няма място в кварталните ясли и детски градини и се налага ежедневно да водим децата си на неудобни за нас локации.
2. За родителите, на които децата им нямат места в яслите и детските градини и се налага един от родителите да остане в къщи, за да гледа детето.
3. За роднините, които гледат децата ни, когато ние сме на работа, защото няма мяста за тях в детските градини/ясли.
4. За да променим нещата към по-добро и да поставим край на това безумие ще попитаме институциите и кмета на район "Триадица" Николай Терзиев:
- Защо за миналата година на територията на района имаше само 50 свободни места в детските ясли?
- Защо за поредна година се обещава, че ще се строят така нужните за жителите на района детски градини и ясли, но това така и не се случва, а общинските терени си стоят обрасли и запустели?
- Ще започне ли изобщо в близко бъдеще строеж на нови детски градини и ясли или те ще останат мираж?
- До кога в България да имаш дете/деца, което да отгледаш, обучиш и да израстне в една "нормална" среда ще бъде привилегия само на избраните?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама